Az emberek 74%-a nem eszik elég vörös színű ételt.

 

Vörös ételek előnyei:

  • támogatja a prosztata, a húgyút és a DNS-egészségét,
  • véd a rák és a szívbetegségek ellen.

Fitonutriensek: likopin, ellaginsav, kvercetin, hesperidin, antociánidinek

Piros ételek: alma, gránátalma, grapefuit, cseresznye,retek, paradicsom, málna, görögdinnye.

 

Az emberek 76% -a nem eszik elég lila / kék ételt.

 

Lila ételek előnyei:

  • jót tesz a szívnek, az agynak , az artériáknak és a kognitív egészségnek,
  • harcol a rákkal és támogatja az egészséges öregedést.

Fitonutriensek: resveratol, antocianidinek, fenolok, flavonoidok

Lila és kék ételek: szilva,lilahagyma, padlizsán, szőlő, áfonya, szeder.

 

Az emberek 69%-a nem eszik elég zöld ételt.

 

Zöld ételek előnyei:

  • támogatja a szemek egészségét, artériák működését, a tüdő egészségét, a májfunkciót és a sejtek egészségét,
  • segíti a sebgyógyulást és az íny egészségét.

Fitonutriensek: lutein / zeaxantin, izoflavonok, EGCG, indolok, izotiocianátok, szulfurán

Zöld ételek: brokkoli, saláta, kelkáposzta,kiwi, avokádó, sárgadinnye.

 

Az embere 83%-a nem eszik elég fehér színű ételt.

 

Fehér ételek előnyei:

  • támogatja az egészséges bélműködést, a keringési rendszert és az artériás funkciókat,
  • harcol a szív működéséért és a rák ellen.

Fitonutriensek: EGCG, allicin, kvercetin, indolok, glükozinolátok

Fehér ételek: vöröshagyma, gomba, körte, bab, fokhagyma, karfiol.

 

Az emberek 80%-a nem eszik elég sárga és narancssárga ételt.

 

Sárga ételek előnyei:

  • jót tesz a szem egészségének,
  • segíti az immunrendszer működéséét és a gyors gyógyulásért felel.

Fitonutriensek: alfa-karotin, béta-karotin, bete cryptoxantin, lutein / zeaxantin, hesperidin

Sárga ételek: ananász, őszibarack, papaya, banán, citrom, sárgarépa, tök, édesburgonya.

Szólj hozzá